Компютърни захранвания
Избора на подходящо захранване за конкретна компютърна конфигурация е изключитено важно. Компютърното захранване е най-важния модул от качественият компютър. То е неговото сърце и кръвоносна ситема. Осигурява безпроблемната работа на всички модули на компютъра и гарантира дългогодишната му безотказна работа и постоянно максималната му производит...
Избора на подходящо захранване за конкретна компютърна конфигурация е изключитено важно. Компютърното захранване е най-важния модул от качественият компютър. То е неговото сърце и кръвоносна ситема. Осигурява безпроблемната работа на всички модули на компютъра и гарантира дългогодишната му безотказна работа и постоянно максималната му производителност. Параметри, по които се избира подходящото захранване:
  • Мощност в W ( при избора важна е номиналната мощност а не пиковата. Колкото повече е тя, толкова по добре, съобразено разбира се с цената)
  • КПД в % ( Коефициент на полезно действие. Колкото е по-висок, толкова е по ефективно е захранването. От което следва, че има по стабилни работни параметри и по-ниско топло и шумоотдаване.  Високият клас PSU са с КПД над 90% )
  • PCF - активно или пасивно ( корекция на фактора на мощността е пасивна или активна.  Високият клас PSU имат активна PFC )
  • MTBF (средното време преди повреда e параметър даден от всеки производител. Оценката му за типичното време на работа преди повреда. Параметъра е в часове и е желателно при избора да се избират модели с над 30 хил. часа заявени от производителя, като минимум  )
Още

Компютърни захранвания Съдържа 7 продукта.

Показване на 1 - 7 от 7 артикула
Показване на 1 - 7 от 7 артикула